Hírek

2009.04.09. 09:02

Túszul ejteni a főnököt? A francia dolgozók többsége ezt elfogadhatónak tartja

A francia dolgozók többsége elfogadhatónak tartja a főnök túszul ejtését, ha az használ a munkavállalók érdekérvényesítésének – derült ki a CSA intézet friss felméréséből.

VG

A kérdés korántsem légből kapott, hiszen az elmúlt hetekben több hasonló eset is előfordult az EU egyik legnagyobb nemzetgazdaságában. Az eljárás általában hasonló sémát követ: a leépítés vagy bércsökkentés által fenyegetett dolgozók egy vagy akár több napig is – lehetőség szerint erőszakmentesen – megakadályozzák a cégvezető vagy a személyzeti főnök távozását a munkahelyéről, így próbálva kedvezőbb feltételeket kicsikarni tőle.

Érdekes, hogy a kétkezi munkások 56 százaléka mellett az irodai dolgozók fele, de még a vezető beosztású alkalmazottak 40 százaléka is rendben lévőnek tartja az eljárást. A legelutasítóbban ugyanakkor a jelenleg kormányzó jobboldali pártszövetség (UMP) hívei viseltetnek az ilyen megoldások iránt, akiknél csupán 29 százalék nyilatkozott megértően.

A Világgazdaság cikke teljes terjedelemben itt olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!