Hírek

2009.04.30. 12:54

Mit csinált Budapesten Juscsenko?

Budapesti látogatása során Viktor Juscsenko ukrán elnök találkozott Banai Gordon kormányfővel és Hartyányi Jaroszlavával, az Ukrán Országos Önkormányzat elnöke szerdán Budapesten találkozott Viktor Juscsenko ukrán elnökkel.

MTI - Magyar Nemzet

Viktor Juscsenko felavatta a holodomor-emlékművet, amelyet Budapest V. kerületében, a Petőfi Sándor téren, az örmény és a görög emlékjelnél helyeztek el.

A holodomor a több millió áldozatot követelő 1932-33-as nagy ukrajnai éhínség elnevezése.

Az Ukrán Országos Önkormányzat közlése szerint Magyarországon a 2001-es népszámláláskor kicsit több mint ötezer ember vallotta magát ukránnak.

Ezzel a hatodik legnépesebb kisebbséget alkotják. – írja az MTI nyomán Magyar Nemzet.

Viktor Juscsenko kétnapos látogatáson tartózkodott Magyarországon, amelynek során találkozott vendéglátójával, Sólyom László köztársasági elnökkel, Szili Katalin házelnökkel és Bajnai Gordon kormányfővel.

A házelnökkel folytatott szerdai megbeszélésén Szili Katalin az Ukrajnában élő magyarság oktatásának és esélyegyenlőségének biztosítására kérte Viktor Juscsenkot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!