Hírek

2009.04.08. 18:53

Mi lesz veled Bayern? Szorult helyzetben a védelem a Barca-meccs előtt

A Bayern München - aki eddig veretlenül áll a Bajnokok Ligájának idei szezonjában - igen szorult helyzetbe került a mai, barcelonai megmérettetése előtt.

Kováts Bence

A Bayern egyik húzócsatárának, Miroslav Klosénak a kiesését még sikerült kompenzálnia: Lukas Podolski több góllal is bizonyította, rá is lehet számítani. A hétvégi, Wolfsburg elleni 5-1-es vereség azonban komoly kérdéseket vetett fel a Bayern-védelem kapcsán - a helyzet pedig azóta még tovább fokozódott.

Lucio ugyanis éppen a hétvégi mérkőzés fordulópontja előtt - amikor a Bayern negyed óra alatt kapott 4 gólt - sérülést szenvedett, amit nem sikerült kikúrálnia a mai megmérettetésig. Van Buyten, a másik belga középső védő pedig személyes okok miatt van távol a csapattól, és ugyan az ő játékában reménykedtek, Belgiumban maradt családjánál. És, ha mindez még nem elég, nem tudja vállalni a játékot a Bayern egy másik húzóembere, Lahm sem - vádliproblémákkal küszködik.

Így minden jel szerint a fiatal Lellre hárul a Messi elleni védekezés. A Bayern esti kezdőcsapatában továbbá helyet kap a fiatal brazil Breno, aki a Wolfsburg ellen a szakértők értékelése szerint "igen gyenge" teljesítményt nyújtott a védelemben. A Bayern kezdővédelme a következőként alakul: Lell - Demichelis - Breno - Oddo.

Klinsmann azonban mindezek után egy másik nagy változtatásra is elszánta magát: a kezdőkapus Rensing helyett Jörg Butt lesz a Bayern hálóőre a Nou Campban. A 36 éves kapus utolsó - és egyben első - tétmérkőzését a Bayern proficsapatában a BL-nyolcaddöntő visszavágóján, a Sporting ellen játszotta.

Így a Bayern egy teljesen tartalékos védelemmel lép pályára Európa talán legerősebb csatársora ellen. Idegenben.

Mindeközben többször meglebegtették a médiában, hogy Jürgen Klinsmann széke is függőben lehet a mai mérkőzés eredményétől. E pletykákat táplálta, hogy a megszokottól ellentétben ezúttal napokig nem nyilatkozott a klub vezetősége a wolfsburgi súlyos vereség után; a legújabb nyilatkozatok alapján azonban valószínűsíthető, hogy Klinsmann - ha törik, ha szakad - az év végéig a Bayern kispadján marad.

Pedig a Bayernnek az idei BL-szezon nagyon jól megy: veretlen csoportkörük után történelmi rekorddal, 12-1-gyel verték a nyolcaddöntőben a Sporting Lisszabon csapatát. Egy biztos: ma a Barcelona ellen messze nem lesz ilyen könnyű dolguk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!