Hírek

2009.04.07. 14:12

Kína már ebben az évben kezdhet kilábalni a Világbank szerint

A Világbank friss jelentése szerint Kínában a válság az év közepén elérheti mélypontját, majd az óriási élénkítő csomagnak köszönhetően az ország még ebben az évben megkezdheti a felemelkedést.

AP - VGO

A Világbank megfogalmazása szerint valószínű, hogy az ázsiai ország még ebben az évben elkezd kiszabadulni a válságból és 2010-re remélhető az állam és a régió stabilizálódása, amelynek fő hajtóereje a hatalmas gazdasági élénkítő csomag – írja az AP.

A világ harmadik legnagyobb gazdasága 6,5 százalékot növekszik ebben az évben, bár az export aránya a nyugati piacok gyengélkedése miatt tovább csökken – véli a szervezet. Ez jóval gyengébb a tavalyi év 9 százalékos növekedésénél, de még így is messze felülmúlja a világ többi erős gazdaságát. Peking 586 milliárd dollárral szeretné csökkenteni kereskedelmi függését a közmunkák erősítésével és a hazai fogyasztás erősítésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!