Hírek

2009.04.09. 19:30

Kiderült: egy szocialista képviselő házát akarták felrobbantani

Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő nem tudott a háza ellen tervezett támadásról. A politikus, aki erről csütörtökön az MTI-től értesült, azt mondta: folyamatosan kap fenyegetéseket.

MTI

 Ecsődi László példaként említette, hogy rendszeresen rágalmazzák és többször kapott fehér port tartalmazó borítékot is. A politikus szerint a fenyegetések mögött a riválisai állhatnak, de személy szerint nem tudja, ki vagy kik akarták felrobbantani a házát. Emlékeztetett arra, hogy 1994 óta egyéni körzetben megválasztott országgyűlési képviselő, aki minden alkalommal nagy arányú támogatással került a parlamentbe.

Ecsődi László adonyi házát 2007 októberében már érte támadás, akkor két Molotov-koktélt dobtak az épületre. A politikus az MTI kérdésére elmondta, még mindig ebben a házban él feleségével, aki a másfél évvel ezelőtti eset idején is otthon volt.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a szocialista képviselő ingatlanát akarta felrobbantani a rendőrök által szerdán elfogott négy gyanúsított egyike, akit azzal is gyanúsít az ügyészség, hogy lövést adott le 2007 decemberében Hiller István oktatási és kulturális miniszter házára. Az MTI megkereste a Központi Nyomozó Főügyészséget és a Nemzeti Nyomozó Irodát is, hogy megkérdezze: miért nem értesítették Ecsődi Lászlót arról, hogy támadást tervez ellene egy férfi, s hogy miért az MTI-től kellett ezt megtudnia a politikusnak, de egyik szerv szóvivője sem kívánt reagálni erre a kérdésre.

Ecsődi László 1994 óta parlamenti képviselő, 2006-ban negyedszer került a Fejér megyei 4. számú egyéni választókörzetből az Országgyűlésbe. A politikus 1998-tól 2002-ig Adony alpolgármestere volt, 2002-től 2006-ig pedig a Fejér Megyei Közgyűlés tagja volt. Jelenleg a parlament önkormányzati és honvédelmi bizottságának a tagja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!