Hírek

2009.04.09. 16:16

Ellenállhatatlan árak - jó szlováknak lenni Magyarországon!

Az euró bevezetése és a forint drasztikus gyengülése már nemcsak a szlovákiai bevásárlóturistákat vonzza Magyarországra, ugyanis egyre többen vásárolnak ingatlant is a szomszédos országban.

VGO - Új Szó

Pozsonyban és környékén már évekkel ezelőtt az egekbe szöktek az ingatlanárak, az olcsóbb ingatlanokra vágyók ezért már korábban felfedezték a határhoz közeli magyar és osztrák falvak és kisvárosok adta lehetőségeket - írja az Új Szó című szlovákiai napilap.

Az euró nagyot lökött az érdeklődésen

Az érdeklődés megugrásához hozzájárult az euró bevezetése, és a forint jelentős gyengülése is. Míg 2007-ben átlagosan 224 forintot adtak egy euróért, tavaly decemberre a magyar fizetőeszköz árfolyama 263 forint/euróra, idén március elejére 316,50 forint/euróra zuhant. Mára ugyan valamelyest erősödött a magyar fizetőeszköz, azonban továbbra is 300 forint/euró körül mozog. Az euró bevezetése az osztrák ingatlanokra is felhívta a figyelmet, hiszen könnyebben össze lehet hasonlítani a két ország árszínvonalát, ráadásul az átváltás problémája is megszűnt.

Csábító olcsóság

Milyen árakra számíthatnak, akik a határ túloldalán szeretnének ingatlant vásárolni? Mosonmagyaróváron, Rajkán vagy Dunakilitin egy tízáras telken fekvő új családi házhoz már 100-120 ezer euróért hozzájuthatnak. A Pozsonyhoz közeli szlovákiai falvakban ezzel szemben egy ilyen ingatlanért minimum 180 ezer eurót kérnek. Hasonló a helyzet az öregebb házakkal is, amelyekhez a Pozsonyhoz közeli magyarországi községekben 65-90 ezer euró közötti összegért juthatnak hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!