Hírek

2009.04.16. 13:01

3 milliónyi csempészcigaretta, hűtőkben - Fotó!

Egy Angliába tartó román kamionban sok ezer doboz csempészcigire bukkantak a pénzügyőrök. A hűtőgépeket szállító teherautót kockázatelemzés módszerével választották ki a vámosok – közölte a VGO-val Sipos Jenő szóvivő.

VGO

Röntgennel világították át a rakományt, ekkor vették észre, hogy az egyik hűtőben cigaretta van elrejtve. Amíg a több tucat készülék között megkeresték azt az egyet, amelyben a dohánytermék volt, egy másik kamion feltűnő sietséggel igyekezett elhagyni a határátkelőhelyet.

Ez – minő véletlen – ugyanannak a fuvarozó cégnek a tulajdonában volt, mint az előző. A pénzügyőrök rögtön ezt a második kamiont is félreállították, majd röntgenberendezéssel átvilágították.


 
Beigazolódott a gyanú, hogy az első kamion – amelyből 700 doboz füstölnivaló került elő – csak csali és figyelemelterelés volt. A második teherautó is hűtőgépeket szállított, ezekben 8000 doboz cigaretta volt elrejtve.
 
A közel 3 milló forint értékű dohányárut és a két kamiont a pénzügyőrök lefoglalták és visszaélés jövedékkel bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!