Hírek

2009.03.02. 16:47

Visszavonták a nyomravezetői díjat az őszi zavargások ügyében

Visszavonta a személyenkénti egymillió forintos nyomravezetői díjat a tavaly szeptemberi fővárosi utcai zavargások miatt keresettek ügyében a budapesti rendőrfőkapitány - közölte a rendőrség.

BAMA

A Budapesti Rendőr-főkapitányság személyenként egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a tavaly szeptember 20-án Budapesten, a Szabadság téren és környékén jogellenes cselekményeket elkövetők felkutatása érdekében. A díjkitűzésben a rendőrség 13 ismeretlen embert keresett, akik megalapozottan gyanúsíthatók hivatalos személy elleni erőszakkal, garázdasággal, és más bűncselekmények elkövetésével.

A keresett 13 ember közül öt esetben a rendőrök beazonosították a gyanúsítottakat. Öt további emberről - akikkel szemben hivatalos személy elleni erőszak a gyanú - "információ keletkezett", az ő ügyükben a további eljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészség folytatja le.

Három emberrel kapcsolatban azonban nem érkezett érdemleges bejelentés és a nyomozás sem vezetett eredményre. Ezért nem indokolt az eljárás további fenntartása, így a díjkitűzést a budapesti rendőrfőkapitány visszavonta - közölte a rendőrség az MTI érdeklődésére.

Tavaly szeptember 20-án rendbontásokra került sor a fővárosban, amikor a Magyar Demokratikus Charta és cigányszervezetek demonstrációja ellen tiltakozó radikális csoportok Hősök terei rendezvényükről a Szabadság térre értek. A radikálisok egy része macskaköveket, Molotov-koktélokat, égő anyagokat és cipőket dobált a szovjet hősi emlékmű, illetve az azt védő rendőrök felé. A rendőrök könnygázt is bevetettek a randalírozók megfékezésére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!