Hírek

2009.03.12. 11:03

Vámosi-Nagy: ismét szükséges lenne a minimálbér megadóztatása

Az adómódosító csomag részben csökkenti a munkaerő árát, a vállalkozások biztosan jól járnak majd vele, az életükért küzdő cégeket talán meg is mentheti – mondta a kormány adóváltoztatási terveiről Vámosi-Nagy Szabolcs adószakértő az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Magyar Rádió

A Fidesz véleményének ellentmondva az adószakértő úgy vélte, a módosítások nem jelentenek adóemelést, az eredmény nullszaldós, hiszen miközben a munkabérre rakodó terheket csökkenti, a fogyasztásra rakodókat emeli, az áfaemelés ugyanakkor szerinte nem jár mindenhol törvényszerűen áremelkedéssel.

A változtatás a szakemberek által sokat szapult adószerkezeten is javíthat valamit, de az alapproblémához, ahhoz, hogy nem létező pénzeket költünk el - ezzel felélve a gyerekeink, unokáink életszínvonalát - nem nyúl, pedig erre lenne szükség – hangsúlyozza Vámosi-Nagy. Szerinte elkerülhetetlen a kiadások lefaragása, mert most olyan pénzeket fizetünk ki a közoktatásban, a támogatási politikában, a nyugdíjrendszerben, amiket nem kellene. A szakember úgy látja, ismét szükséges lenne a minimálbér megadóztatása, hiszen miközben papíron 1 millió 400 ezer ember él ennyi pénzből, ez nyilvánvalóan nem igaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!