Hírek

2009.03.03. 09:16

Terroristák támadtak a krikett csapatra, nyolc halott

Sri Lanka krikett válogatottjára támadtak ismeretlenek ma reggel a pakisztáni Lahore városában. Eddigi értesülések szerint legalább nyolc áldozatot követelt a támadás.

VGO

Rendőrségi közlések szerint hat rendőr és két civil halt meg, amikor maszkos támadók tüzet nyitottak a krikett csapat buszára. A sportolók közül hatan sérültek meg.

"Jól kiképzett terroristák" intézték a támadást, a lahorei rendőrfőkapitány elmondása szerint. A tizenkét támadó aknavetőkkel, kézigránátokkal és gépfegyverekkel volt felszerelve. A tűzharc összesen huszonöt percig tartott.

A Neue Zürcher Zeitung beszámolójában kiemeli: Dél-Ázsiában a krikett az egyik legnépszerűbb sport és nagy szimbolikus ereje is van. A támadást ahhoz lehetne hasonlítani, mintha Európában rátámadnának egy fociválogatottra. Korábban már több krikett válogatott lemondta pakisztáni szereplését, félve egy terrortámadástól.

Egy szemtanú beszámolója szerint a támadók a stadion közelében próbálták megállásra kényszeríteni a buszt; a sofőrnek azonban sikerült továbbhajtania. A játékosokat a stadionból helikopterrel vitték biztonságba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!