Hírek

2009.03.20. 12:19

Soha többet ne hivatkozzon Antallra! - Gémesi nyílt levele Dávid Ibolyának

Egyelőre nincs megegyezés a parlamenti pártok között a megszűnt MDF-frakció bizottsági helyeiről.

VGO

Nem kell feladni az elveket, nem szentesíthet mindent eszközként a politika – hangsúlyozta Dávid Ibolyához írt nyílt levelében Gémesi György, a párt volt alelnöke. Az MDF-ből három éve kilépett Gémesi emlékeztetett: azt már régen elfogadták, hogy Dávid Ibolya sokuktól elvette a pártot, s még az is tudomásul vehető, hogy mindenkit, aki ellentmondott, azt kiszorította maga mellől. „Sokakat arcul ütött a pártelnök Bokros jelölésével, s emiatt arra kérem, hogy soha többet ne hivatkozzon Antall Józsefre, mert az az MDF nem ez az MDF”.

A négy parlamenti frakció egyelőre nem tudott megállapodni arról, hogy
hogyan osszák újra az MDF képviselőcsoportjának megszűnése után a
bizottsági helyeket és a parlamenti tisztségeket – derült ki Szili Katalin
pénteki tájékoztatójából. Az Országgyűlés elnöke úgy fogalmazott:
körvonalazódik egy megállapodás, de ennek részleteiről kérdésre válaszolva sem beszélt. Véleménye szerint hétfőn már szavazni tudnak a volt MDF-es képviselők bizottsági helyeiről – hiszen minden független képviselőnek jár ilyen –, de erről még tovább fognak egyeztetni a pártok - számol be a Világgazdaság Online.

A Bokros Lajos EP-jelölését követő belviszály eredményeként március 20-án megszűnt az MDF parlamenti frakciója, miután létszáma a házszabályban minimumként meghatározott 10 fő alá csökkent. A párt megmaradt tagjainak ismerős lehet ez a helyzet, az elmúlt húsz évben az MDF-et többször tizedelték belső harcok, és a frakció megszűnésének lehetősége sem most először merült fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!