Hírek

2009.03.04. 11:24

Obama-Brown találkozó: szabályoznák a szabad piacot

Barack Obama amerikai elnök a Gordon Brown brit miniszterelnökkel Washingtonban kedden folytatott egyórás megbeszélése során leszögezte, az Egyesült Államok továbbra is az egyik legszorosabb és legerősebb szövetségesének tartja Nagy-Britanniát.

VGO

Félrevezető minden olyan sugalmazás, miszerint a két ország közötti különleges viszony megszűnne. "Hiszünk a szabad piacban. Olyan kormányban hiszünk, amely nem fennhéjázó" - idézi az amerikai elnököt a Sky News. Barack Obama ugyanakkor kiemelte: olyan szabályozó struktúrákra van szükség, amelyek meggátolják, hogy a piac kiszabaduljon az ellenőrzés alól - írja a Világgazdaság online kiadása.

Az elnök egyetértett Gordon Brownnal abban, hogy javítani kell a globális bankrendszerre vonatkozó szabályozást. A brit miniszterelnök szerdán beszédet mond a Kongresszus két házának együttes ülésén. Ennek keretében várhatóan azzal a kéréssel fordul az Egyesült Államokhoz, hogy kerülje el a protekcionizmust.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!