Hírek

2009.03.18. 09:30

Nem lesz tartalékmotorja Talmának - Kevés a szponzorpénz

Egyelőre nem lesz tartalék motorja Talmácsi Gábornak, aki idén először indulhat a 250 köbcentisek között a gyorsaságimotoros-világbajnokságon.

inforadio.hu

Csupán egy versenymotort tud biztosítani Talmácsi Gábornak, a Balaton Racing Team egyetlen versenyzőjének Jorge Martinez. A Team Aspar - a versenyző anyacsapatának - tulajdonosa saját tőkéből finanszírozta az istálló létrehozását és Talmácsi tesztelését, a sportoló menedzsmentjével folytatott hétfői tárgyalásokon azonban bejelentette: egyelőre nincs pénze egy második motorra.

Stefano Favaro, Talmácsi Gábor menedzsere az InfoRádió Gólvonal című sportmagazinjában elmondta: ez óriási hátrány a versenyző számára, hiszen nem lesz tartalék motorja, ami komoly problémát okozhat az időmérőkön.

Sőt, ha a versenygép esetleg a bemelegítő edzésen hibásodik meg, az is előfordulhat, hogy Talmácsi Gábor nem indulhat a futamon. Ahhoz, hogy a magyar versenyző megkapja a másik motort - amely az Aprilia gyár birtokában van -, félmillió euróra, azaz közel 149 millió forintra lenne szükség. Stefano Favaro szerint, ha nem történik valami csoda, az első két futamon, a Japán és a Katari Nagydíjon, Talmácsi Gábornak nem lesz tartalék gépe. 

A menedzser reméli, hogy lesznek olyan magyar cégek, amelyek hajlandóak támogatni Talmácsi Gábort. Megjegyezte: furcsa, hogy a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 köbcentis géposztályának 2007-es győztese olyan overallban versenyez, amelyen csak külföldi vállalatok logói szerepelnek. Stefano Favaro elmondta: több mint 160 cégnek küldték el ajánlatukat, ám egyik sem volt hajlandó együttműködni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!