Hírek

2009.03.25. 14:57

Lendvai durván beszólt Sólyomnak

A köztársasági elnöknek a szavazófülkében kell kifejeznie pártszimpátiáit, és nem közjogi méltóságként tett nyilatkozataiban - így reagált Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője arra, hogy a köztársasági elnök az előre hozott választásokat tartja a legjobb megoldásnak.

VGO

"A köztársasági elnök urat bírálni nem szokás, kommentálni nem illendő. Ezért tisztelettel csupán arra hívnánk fel a figyelmét, hogy a köztársasági elnöknek a szavazófülkében kell kifejeznie pártszimpátiáit, és nem közjogi méltóságként tett nyilatkozataiban" - írta Lendvai Ildikó a Világgazdaság Online szerint.

Mint fogalmazott, a köztársasági elnök minden magyar állampolgár, az egész köztársaság első embere. Nem az a baj, ha magánvéleménye egybeesik egy pártéval, az viszont baj, ha ezt hivatalos nyilatkozataiban teszi közzé, és ezzel direkt politizálásra vállalkozik - hangsúlyozta a szocialista frakcióvezető.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!