Hírek

2009.03.13. 15:33

Lebuktak az ostoba tolvajok - náluk volt a tulajdonos névjegykártyája

Tegnap délután a Budapesti Rendőr-főkapitányság Akció Osztályának munkatársai "megelőző-felderítő tevékenységet" folytattak Budapesten, amikor a IX. kerület egyik bevásárlóközpontjának parkolójában három gyanúsan viselkedő férfire lettek figyelmesek, akik egy gépjármű nyitott csomagtartója felett álltak.

Police.hu

A rendőrök intézkedés alá vonták a személyeket. Egyikük – még az intézkedés megkezdése előtt – megpróbálta elhagyni a helyszínt, sikertelenül. A ruházat- és gépjármű átvizsgálás során a nyomozók több tucat értéktárgyra bukkantak, melyek azonban a körözési rendszerben nem szerepeltek. De az egyik táskában találtak egy névjegykártyát.

A rendőrök felvették a kapcsolatot a kártyán szereplő férfivel, aki elmondta, hogy körülbelül fél órával azelőtt tett bejelentést a segélyhívóra, miszerint aznap délelőtt ismeretlen tettesek betörtek a Budapest III., kerületében található lakásába és onnan arany ékszereket, készpénzt és számítástechnikai eszközöket tulajdonítottak el.

A helyszínen talált tárgyak egy része megegyezett a sértett által elmondottakkal, ezért a nyomozók a 32 éves, a 33 éves, és a 37 éves férfiakat "lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja" miatt a II. kerületi Rendőrkapitányságra előállították.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!