Hírek

2009.03.20. 07:20

Hol tilos kamionnal előzni a magyar sztrádákon?

Megtiltja az előzést a kamionoknak 118 kilométer autópályán a közlekedési tárca. A rendelkezés a tiltótáblák április elejére ígért felszerelése után minden 3,5 tonnánál nagyobb tehergépkocsira vonatkozik majd - írta a pénteki Népszabadság.

MTI Eco

Az előzési tilalom várhatóan április elején lép életbe hat autópálya-szakaszon. A 3,5 tonnát meghaladó tömegű tehergépkocsik vezetőinek le kell mondaniuk a forgalmat gyakran percekig feltartó, veszélyes előzésekről az M1-es összesen 67, az M3-as 33 és az M7-es mintegy 18 kilométerén.

Az Ausztriában alkalmazott szigorú előzési tilalom magyar változata a kamionosok számára aligha lesz újdonság.

Az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. ugyanis az M1-en, a Tatabánya-Óváros és az M0-s között három szakaszon, valamint az M3-on Gödöllőtől a sztráda Budapest Szentmihályi úti kereszteződéséig egy éve rajtuk próbálgatja: milyen hatása van az autópályák forgalmára, ha a tehergépkocsik egy sávban közlekednek - olvasható a lapban. Az ÁAK két héten belül befejezi az új tiltótáblák felszerelését.

Ezzel az előzési tilalmat kiterjesztik az M1-es és az M3-as eddig tiltás alatt lévő szakaszaival párhuzamos Budapestről kivezető kilométereire is.

De a kamionok nem előzhetnek majd az M7-es Budapestről kivezető szakaszán, az M1-es és az M7-es elválásától a Pusztazámor-Sóskút csomópontig, valamint a balatoni sztráda Székesfehérvárt elkerülő hét kilométerén sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!