Hírek

2009.03.25. 20:01

Fodor: eszünk ágában sincs zsarolni!

Fodor Gábor szerint a miniszterelnökjelölés nem "lejátszott meccs", az MSZP jelöli a kormányfőt és az általuk elkészített lista tiszteletreméltó neveket sorakoztat fel. Hozzátette: nem akarnak senkit sem zsarolni.

VGO - ATV

 Mint mondta, Magyarország nem engedheti meg magának, hogy hónapokig ne történjen semmi, mivel a "szakadék" szélén vagyunk - mondta a politikus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Hozzátette: Surányi György emzetközi vélemények szerint is koherens gazdasági látásmóddal rendelkezik, ezért ő az alkalmas személy számukra. Arra a kérdésre, hogy az SZDSZ zsarolási pozícióban van-e, Fodor Gábor úgy válaszolt: nincsenek ilyen helyzetben és nem is áll szándékukban zsarolni. Fodor Gábor szerint mivel Surányi gondolkodását ismerik, jelölése esetén biztosan meg tudnak állapodni a program tekintetében a szocialistákkal. Ami a "liberális farok csóválja a szocialista kutyát" - véleményt illeti, az SZDSZ elnöke úgy fogalmazott: 1994 óta hallja ezt és sajnos néhányan "bedőltek" ennek, holott erről nincs szó.

Az SZDSZ elnöke leszögezte: ha nem találnak konszenzusos jelöltet, akkor az egyetlen tisztességes megoldás az előrehozott választás, ami viszont fél év kiesését eredményezi és a jelen gazdasági helyzetben ez nem előnyös. Sólyom László mai megszólalásával kapcsolatban azt mondta: nem bírálja a köztársasági elnököt, de az előrehozott választásokra vonatkozó kijelentésével nem ért egyet.

Fodor Gábor nem válaszolt arra, hogyan döntenek, ha az MSZP Surányi György helyett mást jelöl a posztra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!