Hírek

2009.03.31. 16:01

Érik az újabb ferihegyi sztrájk a szakszervezetek szerint

Zsarolják a szakszervezetet, sorra rúgják ki tagjait, tisztségviselőit a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSzSz) szerint.

VGO

Nő a feszültség a reptéren, miután a Hochtief-Budapest Airport egyoldalúan véget vetett az egyeztetéseknek, és bevezette megszorító csomagját. A CELEBI földi kiszolgáló cégnél kirúgták a LESZ „listavezetőjét”, három héttel az üzemi tanács-választás előtt. A két szakszervezet a tiltakozás széles arzenáljával fog élni – fogalmaz a LESZ és az RDSzSz "Érik az újabb ferihegyi sztrájk" címmel kiadott közleményében.

Mint írják, beigazolódtak a dolgozók félelmei: a Hochtief-BA beszüntette a szakszervezetekkel a kollektív szerződésről folytatott konzultációt. Szerintük kiderült, hogy a cég valójában nem is törekedett megegyezésre az új munkarendekkel és műszakpótlékokkal kapcsolatban. A sztrájk-egyeztetésektől pedig mindeddig elzárkózott a cég, a szakszervezet sürgetése ellenére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!