Hírek

2009.03.02. 18:13

Emberöléssel vádolják a türingiai kormányfőt

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vádat emeltek hétfőn Ausztriában a türingiai kormányfő ellen, aki január elsején halálos kimenetelű balesetet okozott egy stájerországi sípályán.

BAMA

Az ügyben illetékes leobeni ügyészség a baleset körülményeiről lefolytatott szakértői vizsgálat jelentésére alapozta a Dieter Althaus elleni vádindítványát, amelyet már el is juttatott a kerületi bíróságra. Az 50 éves német politikus a donnersbachwaldi síparadicsom lejtőjén ütközött össze egy 41 éves, az Egyesült Államokban élő szlovák nővel, aki röviddel a szerencsétlenség után belehalt koponyasérüléseibe. Maga Althaus annak köszönhette életben maradását, hogy sisakot viselt, ellentétben a szlovák nővel. Beata C. négy gyermeket hagyott hátra.

A tartományi miniszterelnököt, aki szintén súlyos fejsérülést szenvedett a balesetben, hetekig ápolták kórházban. Először Salzburgban kezelték, ahol napokon át mesterséges mélyaltatásban tartották. A helyszíni szemlék alapján a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy a türingiai kormányfő balra letért az általa használt sípályáról, majd rézsút mintegy 12-14 métert fölfelé haladt, és - a szabályokat megszegve - áttért egy másik pályára.

Ott frontálisan összeütközött a kijelölt pályán szabályosan érkező, lefelé síelő nővel. Althaus írásban benyújtott állásfoglalásában közölte, hogy továbbra sem emlékszik a baleset körülményeire, de tudomásul veszi a szakértői vizsgálat eredményét, és magára vállalja a felelősséget Beata C. haláláért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!