Hírek

2009.03.03. 16:42

Elfogták a bangladesi határőrlázadás vezetőjét

Elfogták kedden a 74 halálos áldozatot követelő múlt heti bangladesi határőrlázadás feltételezett vezetőjét - közölte a biztonsági erők egyik tisztje, hozzátéve, hogy másik négy zendülőt is elfogtak.

BAMA

Elmondása szerint az úgynevezett gyorsreagálású zászlóalj emberei egy dakkai razzia során fogták el Tuhidul Alamot. Ő az első számú gyanúsítottja a határőrizet megerősítésére hivatott félkatonai szervezet, az úgynevezett Bangladesh Rifles (BRD) dakkai főhadiszállásán lezajlott eseménynek, amelynek során túszokat is ejtettek. Több száz határőr lázadt fel elöljárói ellen, mert ez utóbbiak nem emelték beosztottjaik illetményét, és nem javítottak munkakörülményeiken.

Sejk Haszina Vazed kormányfő vasárnap bejelentette, hogy 668 lázadót vettek őrizetbe. A hadsereg katonái egész Banglades területén hajtóvadászatot kezdtek mintegy ezer szökésben lévő zendülő kézre kerítésére.

A véres lázadást követően 71 katonatiszt eltűnéséről tett említést a bangladesi hadsereg, de kedden azt közölte: csak hat tisztről nem tudnak. Az első beszámolót a hozzátartozók kikérdezése alapján készítették, az újabb összegzés viszont már a tényeken alapul - magyarázta egy tábornok az eltűnt tisztek regisztrált számának hirtelen és nagyarányú csökkenését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!