Hírek

2009.03.23. 10:59

Debreczeni: Gyurcsány sebesülten küzd tovább Orbán ellen

Akárki lesz az új miniszterelnök, a mozgástere ugyanolyan szűk lesz, mint a távozóé. Ugyanaz a válság, ugyanaz az ország, ugyanaz a nép, ugyanaz a parlament, ugyanaz az ellenzék. Egyvalami azonban megváltozik. Valamilyen mértékben megjelenik a bizalom az új kormányfő iránt.

VGO

Akárki lesz az új miniszterelnök, a mozgástere ugyanolyan szűk lesz, mint a távozóé. Ugyanaz a válság, ugyanaz az ország, ugyanaz a nép, ugyanaz a parlament, ugyanaz az ellenzék. Egyvalami azonban megváltozik. Valamilyen mértékben megjelenik a bizalom az új kormányfő iránt. Valamilyen mértékben - és valameddig – írja Debreczeni József a Népszabadságban megjelent publicisztikájában - tudósít a Világgazdaság Online.
 
Ez az új arcnak mindig kijár. Új seprő jól seper: ez a politikában is igaz. (Antall után Boross is följebb vitte 1994 elején az MDF-et - két vagy három hónapig: aztán a párt visszasüllyedt a korábbi szintre vagy még alább.) – írja Debreczeni József a Népszabadságban.

Tartós csoda itt és most sem várható. Ahhoz olyan politikai titánnak kéne a színre lépnie, amilyen Gyurcsány volt 2004-ben - ma már ő is kevés volna. Ráadásul nem jön, hanem éppen távozik. Sebesülten. Így küzd tovább pártelnökként, jobb pozícióban: Orbán ellen - a Köztársaságért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!