Hírek

2009.03.09. 10:43

Bokros: Az a kérdés, a 12. havi nyugdíjat tudjuk-e fizetni!

MDF született Bokros Lajos szerint szombaton, amikor a párt európai parlamenti listavezetőjévé választották. Az ismét politikussá avanzsált közgazdász igencsak borús képet fest a világgazdaságról, különösen hazánk helyzetéről.

Népszabadság - VGO

Mindenkinek látnia és értenie kell, hogy szombaton új MDF született. Eddig sokan azt gondolták, hogy a XXI. század kihívásaira XX. századi válaszokat lehet adni, ez azonban tévedés. Fordulatra van szükség, és megértem, ha ezt nem mindenki vállalja – mondta Bokros Lajos a Népszabadságnak azzal kapcsolatban, hogy több képviselő kilépett a pártból, miután eldőlt: a közgazdász vezeti a párt európai parlamenti listáját.

Arról, hogy milyen párhuzamot lát az ország 1995-ös és a mostani állapota között, Bokros úgy fogalmazott: a Bokros-csomag ma már aranykorszaknak tűnő növekedést eredményezett négy-öt éven keresztül - mígnem 2001-ben a történelem szemétdombjára hajították. Ma jóval súlyosabb válsággal nézünk szembe. Az egész világgazdaság megroppant, miközben az elmúlt kilenc év gazdaságpolitikája jelentősen legyengítette az ország immunrendszerét. A közgazdász szerint gyakorlatilag elvesztegettünk egy évtizedet. Elutasítottuk a szerkezeti reformokat, rossz válaszokat adtunk az ország gazdasági problémáira.

Bokros Lajos hozzátette: ma már az a kérdés, hogy egyáltalán a tizenegyedik meg a tizenkettedik havi nyugdíjat ki tudjuk-e fizetni! Amikor szociálpolitikáról beszélünk, akkor látnunk kell, hogy ma már az aktív, dolgozó emberek tömegének eddig elért jövedelme, fizetése forog kockán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!