Hírek

2009.03.26. 13:50

Beruházás helyett most a költségcsökkentési projekt a divat

Növekszik a gazdasági aktivitás a közép- és kelet-európai régióban. Úgy néz ki, a hasonló problémákkal küszködő üzleti forgalom hasonló megoldásokat keres. Legalábbis ezt jelzik a bnt Szabó Tom Burmeister Ügyvédi Iroda tapasztalatai.

VGO-KK

A bnt nemzetközi hálózatához öt éve kapcsolódott magyar iroda vezetője Szabó Levente Antal a VGO-nak elmondta, tevékenységükben is mindjobban érzékelhetőek a gazdasági válság hatásai. Így különösen megcsappantak a beruházásokkal kapcsolatos ügyleteik a korábbiakhoz képest. Ugyanakkor egyre többen kérik a jogi segítséget költségcsökkentési projektekhez, különböző belső átvizsgálásokhoz, amelyek gyakorta a cégek alapjait érintő szerződésekig nyúlnak vissza. Hasonlóképpen feljövőben vannak a körültekintőbb finanszírozásra illetve a követelés érvényesítésre irányuló tranzakciók.

Élénkülés tapasztalható a munkajogi területen: a cégek igyekeznek új foglalkoztatási kereteket és módszereket kialakítani. Tény az is, hogy az iroda egyre gyakrabban kap csoportos létszámleépítéssel kapcsolatos megbízást.

Szabó Levente Antal utalt arra: az ügyvédi munkában növekednek a minőségbiztosításra vonatkozó elvárások és nagy kihívást jelent az elektronikus eljárások elterjedése. Úgy látja, Magyarország e tekintetben úttörő szerepet visz a régióban, de várhatóan rövid időn belül felzárkózik hozzá a többi ország is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!