Hírek

2009.03.20. 11:19

A barcelonai Camp Nou-ban szobrot emelnek a magyar focista emlékére

Az FC Barcelona szobrot emel egykori legendás magyar futballistája, Kubala László emlékére.

MTI

 Az avatást június 15-én tartják, ugyanis 1950-ben éppen ezen a napon írta alá szerződését a 2002-ben elhunyt Kubala a katalán elitalakulathoz, melynek színeiben 11 szezonon keresztül több mint 300 meccset játszott, s több mint 250 gólt lőtt.

A szobor a Camp Nou területén lesz, de a pontos helyét még nem döntötték el - derül ki a klub honlapjáról. A 1,2 méteres talpazatra tervezett, kétméter magas bronzszobor elkészítésére Montserrat Garcia kapott megbízást, akit öt művész közül választottak ki a feladatra, miután a jelölteknek ugyanazon fotó alapján kellett megtervezniük az alkotást.

"A Barca sokkal tartozik neki, nagyszerű futballista volt" - mondta Ramon Alfonseda, a korábbi Barcelona játékosokat tömörítő szervezet elnöke, aki a "legendák legendájának" nevezte a magyar labdarúgót. Kubala alapítója volt a jelenleg Alfonseda által irányított szövetségnek. A szobrot a szurkolók hozzájárulásából tervezik felállítani, a drukkerek legkevesebb 15 euróval támogathatják a beruházást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!