Hírek

2009.01.02. 15:31

Új uniós forrás a panelek felújítására

Az Európai Bizottság várhatóan januárban dönt a lakások energiahatékonysági beruházásokkal kapcsolatos támogatásának bevezetéséről

BAMA

Az Európai Bizottság várhatóan januárban dönt a lakások energiahatékonysági beruházásokkal kapcsolatos támogatásának bevezetéséről, amely februárban kerülhet a parlament plenáris ülése elé. „Magyarországon ebből a várhatóan 612 millió eurós keretből folytatódhat a panelprogram finanszírozása” – mondta a Világgazdaságnak Harangozó Gábor. Az MSZP-s EP-képviselő a szocialista frakció jelentéstevőjeként azt is kezdeményezte, hogy a cigánytelepek felszámolását, illetve lakóik életkörülményeinek javítását szintén vegyék be a lakhatási támogatások közé. Ezzel kapcsolatban azonban gondot jelenthet, hogy eddig csak a felújításokhoz lehetett pénzt kapni, és csak a hatezer főnél nagyobb településeken.

A 200 milliárd eurós uniós gazdaságélénkítő csomag több intézkedése is januárban kerül a parlamenti bizottságokhoz, majd februárban a plenáris ülés elé. Ezek között lesz a vállalatok átmeneti kamattámogatását lehetővé tévő magyar kezdeményezés is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!