Hírek

2009.01.15. 10:43

Továbbra sem találják a rendőrök a Flórián téri bankrablót

Továbbra is nagy erőkkel keresi a rendőrség a Flórián téri bankrablás tettesét; nyomravezetői díjat még nem tűztek ki - mondta el Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese csütörtökön délelőtt a távirati irodának.

mti

Az eddig még ismeretlen támadó kedd délután, kezében fegyverrel rontott be az egyik III. kerületi Erste Bankba és a bevételt követelte, de bank munkatársai riasztották a rendőröket, akik a helyszínre érve megzavarták a bankrablót. A rablás során lövés is eldördült, de a fegyverhasználatban senki nem sérült meg. Azt, hogy hány lövést adott le a támadó, a rendőrség még vizsgálja.

A bűncselekmény elkövetése során a bank biztonsági őre dulakodás közben könnyebben megsérült, ezért a mentők kórházba szállították; a támadó a zsákmányolt pénzzel és egy túszt ejtve menekült el a helyszínről, később viszont a bank alkalmazottját elengedte.

Szemtanúk elmondása alapján a bankrabló a Flórián térnél egy panelházba menekült, ezért a Miklós utca 9-15. szám alatti tízemeletes panelház környékét a rendőrség lezárta, az épületet a kommandósok lakásról-lakásra járva átvizsgálták, de a késő estig tartó vizsgálódás ellenére a támadót nem találták. Más szemtanúk elmondása alapján a feltételezett rabló korábban egy személyautóval már elmenekült a helyszínről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!