Hírek

2009.01.22. 07:51

Szoboravató és irodalmi estek a magyar kultúra ünnepén

Csütörtökön egész nap színes programok várják az érdeklődőket a magyar kultúra napja alkalmából. Mint ismert: Kölcsey ezen a napon fejezte be a Himnusz kéziratát 1823-ban.

BAMA

A Reneszánsz év zárásaként, a magyar kultúra napja alkalmából avatják fel szerdán 14 órakor a budai Várban Antonio Bonfini olasz humanista, történetíró szobrát. A Petőfi Irodalmi Múzeumban 17 órakor Völgyesi Orsolya irodalomtörténész zenével és felolvasással kísért előadását hallhatják az érdeklődők. A Kölcsey és a magyar nyelv ügye az 1832-36-os országgyűlésen című előadásban Kölcsey naplójának segítségével mutatja be a költőnek a magyar nyelv hivatalossá tételéért folytatott küzdelmét.

A Magyar Muzsikus Fórum a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárral együttműködve zenei estet rendez. A Zenei Gyűjtemény Olvasótermében Bartók Béla operája, A kékszakállú herceg vára bemutatójának 90. évfordulója alkalmából Bónis Ferenc Széchenyi-díjas zenetörténész tart előadást. Szavakkal a zene szolgálatában címmel a József Attila Klubban 17 órakor kezdődik zenés est, amelyen Baranyi Ferenc Kossuth-díjas költő-műfordító, Balczó Péter operaénekes, Szalkay Zita és Kassai Franciska előadóművészek, valamint Hegedűs Valér zongoraművész segítségével tudhatja meg a közönség: hogyan lesz a vers, a novella librettó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!