Hírek

2009.01.06. 17:37

Sándor Klára: Rossz sorrendben minősítenek

Miért tartja az SZDSZ a köztársasági elnök indoklását cinikusnak és felháborítónak? – kérdeztük Sándor Klárát

BAMA

Miért tartja az SZDSZ a köztársasági elnök indoklását cinikusnak és felháborítónak? – kérdeztük Sándor Klárát, a távoltartási törvény egyik előterjesztőjét.

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Újra és újra beadjuk a törvényt az Országgyűlésnek
[/caption]

– Magyarországon már több esetben is előfordult – például a gyűlöletbeszéd esetében –, hogy különböző alkotmányos jogok ütköznek, és az alapjogok között rossz sorrendet állítottak fel. Szerintem az emberi élethez és méltósághoz való jogot semmi sem írhatja felül. Az emberi jogokra hivatkozva védeni az emberi jogokat sértőknek cinikus és felháborító.

Sólyom László szerint azokat is büntették volna, akik nem követtek el bűncselekményt.

– A folyamatos verbális fenyegetés, a lelki terror és a késsel való hadonászás még nem minősül bűncselekménynek. Pont azért találták ki a távoltartás intézményét, hogy megelőzzék a fizikai agressziót.

Mit tesznek, ha az Alkotmánybíróság egyetért az államfő észrevételeivel?

– Újra és újra beadjuk a törvényt az Országgyűlésnek, hogy az országban ne kelljen rettegnie több százezer kiszolgáltatott nőnek, gyereknek, vagy idősnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!