Hírek

2009.01.22. 08:53

Rablókat fogtak Székesfehérváron

Fegyveres rablássorozat elkövetőit fogták el a közterületen szolgálatot teljesítő fiatal járőrök Székesfehérváron; a gyanúsítottakat őrizetbe vették - közölte Fejér megye rendőrfőkapitánya.

BAMA

Simon László rendőr ezredes elmondta: múlt szombaton éjszaka négy helyszínen követett el fegyveres rablást egy 20 éves ráckeresztúri és egy 26 éves szabadegyházai férfi.

Lasancz Zoltán ezredes, a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatójának tájékoztatása szerint a két férfi először Kápolnásnyéken követett el rablást. Autóval követtek egy hazafelé tartó fiatalembert, majd egyikük - szemnél kivágott símaszkkal a fején - fegyvert fogott rá és az értékeit követelte, majd az átadott mobiltelefonnal és 200 forinttal a rablók távoztak.

Alig egy órával később, hasonló körülmények között két helyszínen is megállítottak egy-egy férfit Székesfehérváron. Az egyik megtámadott férfi közölte, hogy nincs nála semmi, s mivel közben feltűnt egy érkező autó, a fegyveres, símaszkos rabló beszállt a társa mellé a kocsiba és elhajtottak. A másik férfi ellenállt: eltolta a támadó pisztolyt tartó kezét, mire az elkövető hasba rúgta. Amint a sértett összegörnyedt, a füle mellett eldördült a fegyver, de sérülés nem történt.

A tettesek ezt követően Budapestre mentek, ahol a XXII. kerületben ugyancsak fegyverrel mobiltelefont és mintegy 700 forintot zsákmányoltak egy járókelőtől.

A nyomozók a fegyveres rablóról kapott személyleírás, valamint a vélelmezett autótípus alapján igyekeztek az elkövetők nyomára jutni. Ez két fiatal őrmesternek sikerült kedd délután Székesfehérváron. A járőrök a város egyik forgalmas utcáján figyeltek fel a rablásban szereplő autóhoz hasonló kocsira. Ellenőrizték a járművet, s a kocsiban ülők ruházatának átvizsgálásakor egyikük zsebében fegyvert, az autóban pedig több, a közbiztonságra veszélyes eszközt találtak. A rablóknál tartott házkutatások során gázpisztolylőszer, több vipera, gázspray, fekete kámzsa került elő, és megtalálták az elkövetéskor használt ruházatot is.

Simon László rendőr ezredes a sajtótájékoztató keretében dicséretben és jutalomban részesítette a mindössze fél éve szolgálatot teljesítő rendőröket.

Fejér megyében tavaly százhatvannál több - többnyire kisebb értékre elkövetett - rablás történt. Az esetek 70 százalékában felderítették a tetteseket - mondta a rendőrfőkapitány.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!