Hírek

2009.01.28. 13:36

Ötvenezer lakásban nincs áram a Dunántúlon

A kedd este kezdődött havazás miatt folyamatosak az üzemzavarok Zala, Vas és részben Somogy megyében, az E.ON szerdai tájékoztatása szerint mintegy ötvenezer ügyfelet érint az áramkimaradás.

BAMA

Az áramszolgáltató az MTI-t arról tájékoztatta, hogy más területekről történő munkaerő-átcsoportosítással, valamint alvállalkozók bevonásával nagy erőkkel folyik a hibaelhárítás. Az időjárás azonban nem javul, ami rendkívüli mértékben megnehezíti a munkavégzést, megbecsülni sem tudják, hogy az érintett településeken mikor áll helyre a teljes szolgáltatás, egyelőre a kárfelmérésnél és a hibák behatárolásánál tartanak - tették hozzá.

Az E.ON közleménye szerint az üzemzavar Szombathely, Ikervár, Celldömölk, Sümeg, Zalaegerszeg, Lenti, Szentgotthárd, Körmend térségére, valamint a Nagykanizsa környékén található középfeszültségű hálózaton, így Nagykanizsán kívül Söjtör, Búcsúszentlászló, Bak, Bánokszentgyörgy, Letenye, Bázakerettye, Hahót, Pacsa, Nagyrada, Marcali térségében lépett fel, ez utóbbi körzetben a kisfeszültségű hálózaton is hibákat okozva.

A társaság tájékoztatása szerint a vezetékekre tapadó hó miatt több esetben elszakadtak a légvezetékek, de a hó súlya miatt kidőlt fák is sok helyen tettek kárt a hálózatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!