Hírek

2009.01.17. 11:19

Nem csitulnak a harcok Gázában

Azonnali gázai tűzszünetre szólította fel a szembenállókat az ENSZ-közgyűlés határozatában.

BAMA

Azonnali gázai tűzszünetre szólította fel a szembenállókat az ENSZ-közgyűlés határozatában. A rendkívüli közgyűlésen kétnapos vita után, a szavazatok elsöprő többségével - 142 igennel, 6 ellenszavazattal, 8 tartózkodás mellett -, elfogadott határozat szövege a palesztin, az egyiptomi és az európai uniós képviselők kompromisszumának a gyümölcse.

A közgyűlés határozata felszólítja a szembenállókat, hogy Biztonsági Tanáccsal a együttműködve tegyenek meg mindent a január 8-án elfogadott 1860-as számú BT-határozatban foglaltak átfogó és haladéktalan teljesítése érdekében, követeli egyebek mellett "az azonnali, tartós és minden fél által betartott tűzszünetet, amely az izraeli csapatok maradéktalan gázai kivonulásához vezet".

Egy nő és egy gyermek haltak meg szombaton hajnalban a Gázai övezetben egy ENSZ-iskola elleni izraeli tüzérségi támadásban a terület északi részén fekvő Beit Lahíjában - közölték szemtanúk és orvosi források.

A támadásban további 11-en megsebesültek, az épület kigyulladt. Az iskola körül heves harcok folynak az izraeli harckocsik és palesztin fegyveresek között. Ugyanakkor számos civil menekült előzőleg az épületbe a tűzharc elől.

letét vesztette egy palesztin család tíz tagja Gáza városában - közölték palesztin kórházi forrásokból. A tájékoztatás szerint a család gyászolni gyűlt össze, amikor a házat izraeli ágyúlövedék vagy rakéta találhatta el Gáza Sudzsaíja nevű negyedében.

Négy palesztin nő pedig a gázai övezet északi részén fekvő Balaíja településen, egy másik izraeli katonai csapásban vesztette életét - tették hozzá a források.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!