Hírek

2009.01.22. 17:50

Kijavították az OEP számítógépes rendszerében a hibát

Kijavították az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) jogviszony-ellenőrzési rendszerének adatbázisában keletkezett hibát; az ellenőrzés ismét zavartalan - közölte az OEP csütörtök délután.

mti

Az OEP közleményében emlékezetett arra, hogy egy informatikai probléma miatt hétfőtől kezdődően több beteg téves információt kapott jogviszonyáról. Így azoknak is „piros lámpát” mutathatott a rendszer, akiknek a jogviszonya egyébként rendezett.

Hangsúlyozzák, a továbbiakban az ellenőrzést az egészségügyi szolgáltatóknál a jogszabályi előírásoknak megfelelően kell végezni.  Ez egyben azt is jelenti, hogy csütörtöktől azok, akik az egészségügyi szolgáltatás igénybevételekor jogviszonyuk rendezetlenségéről kapnak értesítést, az értesítésben foglaltaknak megfelelően kell eljárniuk, vagyis haladéktalanul meg kell kezdeniük jogviszonyuk rendezését. A közleményben megjegyezik azt is, hogy a szúrópróbaszerűen kiválasztott gyógyszertáraknál és más egészségügyi szolgáltatóknál az OEP folyamatosan ellenőrzi a rendszer működésének zavartalanságát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!