Hírek

2009.01.09. 15:51

Honszolgálati törvényt szeretne az IQ

Önkéntes honszolgálati törvény megalkotását kezdeményezi az Ifjúsági Konzervatív Unió – közölte a nevét IQ-nak rövidítő szervezet elnöke pénteken Budapesten, az MDF országos hivatalában.

mti

A sajtótájékoztatón Horváth István elmondta: a civil honszolgálat hathónapos közösségi munkát jelentene, amelynek keretében a fiatalok idős embereket, rászorultakat segítenének, részt vehetnének környezet-, illetve tájvédelemben, hagyományőrzésben vagy például kulturális tevékenységben. Kezdeményezik, hogy az állam teremtse meg a honszolgálat törvényi és szervezeti kereteit, amely szerint minden magyar állampolgár érettségi vagy szakvizsga megszerzése után végezhetne ilyen feladatot. Cserébe a résztvevők különböző kedvezményeket, például támogatott internet-hozzáférést, kedvezményesebb kamatozású diákhitelt vagy számítógép-vásárlási kedvezményt kaphatnának.

Az MTI azon kérdésére, hogy jelenleg milyen az IQ kapcsolata az MDF-fel, a szervezet vezetője úgy válaszolt: az IQ egyebek között azért alakult meg, hogy segítse az MDF munkáját, és a keresztény, konzervatív értékrendet képviselje. Hozzáfűzte: az MDF különböző döntéshozó szerveinek a joga megítélni, hogy az Ifjúsági Demokrata Fórum (IDF) a továbbiakban az MDF ifjúsági tagozataként fog-e működni vagy sem. Horváth azt is elmondta, hogy az IDF jelenleg olyan irányzatot képvisel, amellyel nem tudják összeegyeztetni a programjukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!