Hírek

2009.01.07. 09:37

Ferihegyen is leállították a gázfelhasználást

A Ferihegyi Nemzetközi Repülőtéren is leállították a gázfelhasználást, a fűtést és a melegvizet biztosító kazánokat szerdától olajtüzelésre állították át

BAMA

A Ferihegyi Nemzetközi Repülőtéren is leállították a gázfelhasználást, a fűtést és a melegvizet biztosító kazánokat szerdától olajtüzelésre állították át, a reptér működését az intézkedés nem érinti - mondta el Szollár Domokos, a repteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője.

Ismertette: a reptér a második kategóriába tartozó ipari nagyfogyasztó, így a korlátozás szerdától vonatkozik rájuk is. A fűtést szerda hajnaltól a reptér stratégiai olajkészletének felhasználásával biztosítják. Ez egyelőre elegendő - tette hozzá, de hangsúlyozta, hogy megkezdték a tárgyalásokat a Mollal, a hosszabb távú megoldás érdekében.

A reptér naponta mintegy 4.000 köbméter gázt használ fel a fűtésre, a stratégiai olajkészlet mintegy 70-80 ezer litert tesz ki - tette hozzá a szóvivő. Szollár Domokos hangsúlyozta: a gázfelhasználás leállítása csak a fűtést érinti, az áramellátás zavartalan. Fűtés van, de spórolunk - tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!