Hírek

2009.01.07. 09:34

Félbeszakadt egy török-izraeli kosármérkőzés

Félbeszakadt egy török-izraeli kosárlabda-mérkőzés kedden Ankarában több száz török szurkoló heves Izrael-ellenes tiltakozása miatt

BAMA

A Türk Telekom és az izraeli Bnei Hasaron közötti európai kupamérkőzés közben a török szurkolók öklüket rázták a vendég csapat játékosaira, és Izrael-ellenes jelmondatokat kiabáltak, tiltakozásul a Gázai övezet elleni offenzíva miatt. A bíró ezért lefújta a mérkőzést, és az öltözőbe küldte a Bnei Hasaron tagjait.

Egy vagy több szurkoló a cipőjét hajította az izraeli játékosok felé, akiket rohamrendőrök védtek a pajzsukkal. A kaotikussá vált helyzetben a török csapat is visszavonult az öltözőbe. A rendőrség - amely mintegy 1500 fővel volt jelen a mérkőzésen az Atatürk-stadionban - megpróbálta kiüríteni a csarnokot, de ez nem sikerült. Ezután bejelentették a meccs elhalasztását, de a hatóságok nem közölték annak új idejét és helyét.

A túlnyomó többségükben muzulmánok lakta Törökországnak jó a viszonya Izraellel, de a Gázai övezet elleni támadás tüntetéseket és kormányzati tiltakozást váltott ki az országban. Éppen kedden Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök egy nyilatkozatában az izraeli katonák gázai övezeti "kegyetlenkedéseit" ostorozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!