Hírek

2009.01.18. 11:18

Eliltások a 19 éves hokis halála miatt

Öt klubvezető, illetve csapatorvos kapott meghatározatlan idejű eltiltást Alekszej Cserepanov orosz jégkorongos októberi halála miatt.

BAMA

A profiliga (KHL) Cserepanov klubjának, az Avanatgard Omszknak az elnökét, igazgatóját, valamint a két csapatorvos munkaviszonyát függesztette fel. Így járt a tragikus mérkőzésnek otthont adó Vityaz Csehov elnöke is.

A mérkőzés alatt elhunyt 19 éves hokist a világ egyik legnagyobb ígéretének tartották. A 2006/07-es idényben az orosz ligában a legjobb újoncnak választották, mind a gólok (18), mind pedig a pontok (29) tekintetében rekordot döntött, mint elsőéves. A tehetség tengerentúli (NHL) játékjogát 2007-ben az előkelő 17. helyen foglalta le a New York Rangers, és akkor tüzetes orvosi vizsgálaton esett át a játékos. A boncolás megállapította, hogy a fiatal csatár doppingolt. A játékos klubja korábban azt a nyilatkozatot tette közzé, hogy minden "alkalmazottjánál" végeznek, szív-, illetve vérvizsgálatot, ám nem találtak semmi rendkívülit. Könnyen elképzelhető, hogy az Avantgard Omszk ellen büntetőeljárás indul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!