Hírek

2009.01.08. 09:37

Dakar 2009: szívinfarktus végzett a francia motorossal

Szívinfarktus végzett Pascal Terry francia motorossal, aki még a vasárnapi, második szakaszon tűnt el az Argentínában és Chilében zajló Dakar 2009 elnevezésű tereprali-viadalon.

BAMA

A 49 éves, első Dakarján elindult versenyzőt csak szerdán találták meg a Santa Rosa és Puerto Madryn közötti szakaszon. A Yamahával versenyző Terry a második etapon 197 km megtétele  után értesítette a szervezőket arról, hogy kifogyott az üzemanyaga, de beszerzett valamennyit az egyik versenytársától. Később megpróbált vele két alkalommal is műholdas kapcsolatba lépni a szervezőbizottság, mindkétszer sikertelenül.

A kommunikációs rendszerben valamilyen hiba lehetett, a párizsi központ ugyanis már 4-én este értesítést kapott arról, hogy működésbe lépett a motoros vészjelző rakétája, a helybéliek azonban erről csak 5-én reggel szereztek tudomást. Később az a téves információ terjedt el, hogy mégiscsak beérkezett a táborba.

Azután, hogy az argentin szervezők értesültek a segélykérésről, egy autót küldtek a feltételezett helyszínre, és a polgári védelem is a bajba jutott motoros felkutatására indult. Mivel a keresés eredménytelenül zárult, a csendőrség is bekapcsolódott az akcióba, végül helyi idő szerint hajnali két óra után megtalálták Terryt.

"Nagyon nehezen megközelíthető, növényzettel sűrűn benőtt helyen feküdt, a motorja mintegy tizenöt méterre volt tőle. A sisakját levette és behúzódott az árnyékba, ahol valameddig nyilván ellátta magát, mivel vizet és élelmet is találtak mellette" - közölte az egyik szervező.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!