Hírek

2009.01.22. 15:12

Az SZDSZ ragaszkodik az írásos előterjesztéshez

Az SZDSZ továbbra is kíváncsi arra, hogy készül-e a parlament január 29-i rendkívüli ülésére írásbeli előterjesztés a költségvetés állapotáról és a kormány konkrét terveiről - olvasható a párt közleményében.

mti

Magyarázatként hozzáteszik, hogy Veres János nem vett részt az Országgyűlés költségvetési bizottságának szerdai rendkívüli ülésén, és a pénzügyminiszter távolléte miatt a szabad demokraták ott nem kaptak választ kérdéseikre. A közlemény kitér rá, hogy miközben a kormány politikai szinten nem képviseltette magát a költségvetési bizottság rendkívüli ülésén, a kormányfő társadalmi egyeztetési sorozatot kezdeményez.

Az írás szerint az SZDSZ-nek úgy tűnik, hogy ahogyan 1998 és 2002 között Orbán Viktort, most Gyurcsány Ferencet kell emlékeztetniük arra: az ország Nemzeti Csúcsa a demokratikus felhatalmazással bíró Országgyűlés. A szabad demokraták leszögezik, hogy a társadalmi egyeztetések fontosságát nem kétségbe vonva továbbra is a parlamentben várják a kormányfő konkrét koncepcióját  és a kérdésekre adott válaszait.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!