Hírek

2009.01.25. 08:54

Az egyeztetések harmadik napja

Gazdasági szakemberekkel és érdekképviseleti vezetőkkel egyeztet vasárnap a kormányfő a gazdasági válságról. A találkozó a Gyurcsány Ferenc által pénteken kezdett válságtanácskozás-sorozat része.

mr

A meghívottak között van az Állami Számvevőszék, a Bankszövetség, a Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a tőzsde elnöke, több szakszervezeti szövetség képviselője és a Reformszövetség koordinátora.

A kormányfő szombaton újabb feladatokat adott minisztereinek a válsággal kapcsolatban, de erről konkrétumokat nem árultak el. Az MSZP országos választmányának ülésén pedig arról beszélt Gyurcsány Ferenc, hogy az ország legnagyobb gyengesége nem a gazdaságban, hanem az egy évtizede tartó önemésztő belpolitikai háborúskodásban keresendő. A Fidesz szóvivője minderre úgy reagált, hogy „sok a szöveg és kevés az intézkedés”. Szijjártó Péter szerint a kormány először nem ismerte fel, később pedig félrekezelte a válságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!