Hírek

2009.01.24. 14:55

Árad Tisza a középső szakaszon

Az olvadás és az elmúlt napokban lehullott csapadék hatására a Tisza középső szakaszán is megindult az áradás: szombat reggel a kiskörei tározótó feletti térségben 15-75 centiméter közötti vízszint-emelkedést rögzítettek – közölte a területi vízügyi igazgatóság védelemvezető-helyettese szombaton.

mti

Lovas Attila tájékoztatása szerint a Zagyva–Tarna-vízrendszerben az enyhülés és az eső következtében elsőfokú készültséget elérő árhullám keletkezett mind a két folyón. A Zagyva Jászteleknél szombat hajnalban érte el az elsőfokú árvízvédelmi készültséget, a 350 centiméteres szintet. A Közép-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság szombaton 6 órától a folyó jobb és bal partján, Szászberek és Jászberény között elsőfokú készültséget rendelt el.

A Tiszán Kisköre-Felsőnél és fölötte hat kilométeren a jég megszakításokkal áll, fölötte jégmentes. A folyón a jég Kisköre-Alsó alatt váltakozó intenzitással zajlik, Tiszabő térségében és Nagyrév alatt a kanyarban még megszakításokkal áll. A Zagyván már csak a torkolat fölötti 20 kilométeren van jég.

A vízügyi igazgatóság területén január 1. és 24. között 17,1 milliméter csapadék hullott, ami 11,5 milliméterrel kevesebb, mint a hasonló időszak sokévi átlaga.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!