Hírek

2009.01.29. 16:24

„A kolbász azért még hallatszott?”

Élő interjúkat készített a parlament folyosóján Kuncze Gábor a Klubrádió számára. Az SZDSZ volt elnöke először Kóka Jánossal beszélgetett, majd Gyurcsány Ferenc miniszterelnök volt az interjúalanya. Mindezt, persze, óriási érdeklődés kísérte: a beszélgetést számos fotós és operatőr örökítette meg, de az újságírókon kívül több politikus is nézte-hallgatta.

Ambrus Vilmos

[caption id="" align="aligncenter" width="460"] Kolbász, kerítés, daráló, bélmosás – Gyurcsány a Klubrádiónak nyilatkozik. FOTÓ: KALLUS GYÖRGY
[/caption]„Jó, mi?” – kérdezte weblapunk tudósítójától a miniszterelnöki kabinet egyik frontembere. Elégedetten mosolygott, látszott rajta, hogy tetszik neki a Gyurcsánynak csapott hírverés. A miniszterelnök pedig beszélt, beszélt. Éppen azt magyarázta, hogy akik azt ígérik, hogy „kolbászból lesz a kerítés, azok azt is mondhatnák, hogy de önöknek, hölgyeim és uraim, be kell állni a daráló mellé, vagy legalább a beleket kell kimosniuk”, amikor a rádió egyik munkatársa jelezte, hogy megszakadt a közvetítés.

Várni kellett a folytatásra, a munkatárs telefonálgatni kezdett. „A kolbász azért még hallatszott?” – érdeklődött közben Gyurcsány. Nem sokkal utána folytatódott az adás, a miniszterelnök ismét belefogott: „Akik azt ígérik, hogy kolbászból lesz a kerítés, azt is mondhatnák, hogy önöknek, hölgyeim és uraim, be kell állni a daráló mellé.” Ekkor azonban újabb technikai probléma adódott, az adás ismét megszakadt. Gyurcsány most már nem várt tovább, mennie kellett, felállt, indult. „Nekünk is válaszolna egy kérdésre, miniszterelnök úr?” – kérdezte tőle a Hír Tv riportere. „Majd a fél hármas sajtótájékoztatón” – szólt vissza Gyurcsány elmenőben.

A következő interjúalany Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője volt. Ezt az interjút már csak igen gyér érdeklődés kísérte: alig három ember állta körül a beszélgetést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!