Hírek

2009.01.21. 15:24

A Google lemondott a nyomtatott sajtóról

Az internetes óriás megszünteti két éve tartó projektjét, amelynek keretében nyomtatott lapok hirdetéseit értékesítette a világhálón. A döntés a válság miatt bevezetett takarékossági lépések egyike.

AP - VGO

A Google 2006 novemberében indította el most megszűnő tevékenységét. A cég azokat a hirdetési helyeket forgalmazta az interneten, amelyekre az újságok nem találtak vevőt. A kiadók dönthették arról, elfogadják-e a beérkező ajánlatokat – írja az AP. Az óriáscég most megszünteti szolgáltatását, feladva ezzel azt a tervét, hogy befolyását a hagyományos médiumokra is kiterjessze.

A döntés nyolcszáz amerikai lapot érint, a program kezdetkor ötven újság tartott igényt a Google szolgálataira. A cég ígéretet tett arra, hogy a jövőben is segíti a nyomtatott sajtót, a részletekre azonban nem tért ki. Valószínűsíthető, hogy a Google igyekszik majd több olvasót a lapok weboldalára irányítani és több webes hirdetést eladni. A gond csak az, hogy az online reklámok nem hoznak akkora bevételt, mint a nyomtatott változatuk.

AP - VGO -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!