Hírek

2008.12.22. 15:32

Az MSZZP szerint manipuláció eszközévé váltak

A Magyar Szociális Zöld Párt (MSZZP) szerint szervezetük manipuláció eszköze lett - ezt az MSZZP szóvivője közölte hétfőn azután, hogy három szervezet, köztük a Magyar Szociális Zöld Párt által leadottak között nagy számban találtak hamis ajánlószelvényeket.

mti

Az MSZZP Polgár Tamást - aki bloggerként Tomcat néven ismert - akarta képviselőjelöltként indítani a IX. kerületi időközi választásokon. nSzamos Gábor, az MSZZP szóvivője elmondta: az egész rendszer, amit ajánlásoknak hívnak, „teljesen manipulatív dolog”. Szerinte ha megvizsgálnák az összes pártcédulát, kiderülne, hogy „minden pártnál rendellenesség van”, és az is, hogy kik azok, akik más irányból kaptak ajánlásokat, nem pedig a saját maguk nevében.

A ferencvárosi országgyűlési egyéni választókerületi bizottság hétfői ülésén derült ki, hogy több mint 2 ezer 200 hamis, nem az Állami Nyomdában készült ajánlószelvényt találtak az MDF, a MIÉP és a Magyar Szociális Zöld Párt által leadott szelvények között. A tömeges hamisítás miatt - a vizsgálatra leadott ajánlószelvények több mint 70 százaléka hamisnak bizonyult - a három párt nem indulhat a választáson; a hat induló szelvényeit a nyomda nem vizsgálta. Azokból a szelvényekből, amelyeket az MSZZP jelöltjére töltöttek ki, 1.152 volt hamis, és mindössze 13 igazi.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!