Hírek

2008.11.02. 09:25

Vevők a régi házra, avagy Sweet Home Obama

Hárommillió dollárra tartják Barack Obama, amerikai elnökjelölt gyermekkori lakhelyét. Az Indonéziában álló, gyarmati stílusú házat többen is meg akarják venni, bár jelenlegi tulajdonosa nem szívesen válna meg tőle – tekintve, hogy a ház 1939 óta a családjáé.

mr

Sok függ attól, mennyit kínálnak érte – mondta. A tulajdonos szerint az amerikai nagykövetség egyik tisztségviselője kész az árnak az ötszörösét kifizetni, ha Obama nyer – bár a követségnek nincs tudomása erről az ajánlatról. Obama amerikai édesanyjával és indonéz mostohaapjával 1970-ben költözött át a kis cseréptetős kerti lakba – ekkor Obama kilencéves volt –, és két évig laktak ott.

A ház iránt érdeklődik egy holland üzletember is, akinek több kocsmája van Jakartában. Ő bárt nyitna a házban, a neve Sweet Home Obama lenne. Obama-kávékeveréket árulna – kenyai kávé jávaival vegyítve –, hozzá pedig egy olyan karamelles csemegét kínálnának, ami az évszázados holland uralom idején került Indonéziába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!