Hírek

2008.11.19. 14:59

Telt ház lesz a Hargitán

Idén is telt ház várható a téli ünnepekre a Kovászna és Hargita megyei panziókban – mondta Daragus Attila, a Falu-, Ökológiai és Kulturális Turizmus Országos Szövetségének (ANTREC) Kovászna megyei elnöke. A helyek többségét romániai turisták foglalták le.

mti

Körülbelül 70 százalékban már lefoglalták a téli ünnepekre a háromszéki panziók szálláshelyeit – jelentette ki Daragus Attila. Hozzátette: az előző évekhez képest sok turista az utolsó pillanatban foglalt a panziókban, de voltak olyanok is, akik idejében, már augusztus-szeptemberben megtették ezt. Az ANTREC háromszéki elnöke beszámolt arról is, hogy az árak átlagosan 20 százalékkal nőttek tavalyhoz képest.

Daragus Attila szerint a helyek többségét – mintegy 80 százalékát – elsősorban a Románia déli megyéiből és Brassó környékéről érkező turisták foglalták le, ami szerinte örvendetes, mivel azt bizonyítja, hogy az itteniek újra felfedezik az ország szépségeit. A magyar turisták kisebb arányát a téli utazás nehézségeivel magyarázta a turisztikai szakember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!