Hírek

2008.11.11. 08:44

Szigorított nyitva tartás Kenderesen

A helybéliek kérésére rendeletben szabályozta a kereskedelmi és vendéglátóipari egységek éjszakai nyitva tartási rendjét Kenderes önkormányzata. Novembertől az üzletek és a vendéglátóhelyek este 10 és reggel 5 óra között kötelesek zárva tartani – két melegkonyhás bisztró kivételével.

mti

Az elmúlt fél évben egyre többen keresték meg a polgármesteri hivatalt, s arról panaszkodtak, hogy éjszakai nyugalmukat mind gyakrabban zavarja a vendéglátóknál és a szeszes italt árusító boltoknál, illetve azok környékén tapasztalható hangoskodás, randalírozás – mondta a helyi rendelet megalkotásának előzményeiről Bogdán Péter polgármester.

A nyitva tartást szigorító rendelet 21 üzletre vonatkozik az ötezer lelkes településen, betartását a polgármesteri hivatal és a rendőrség ellenőrzi. Az önkormányzat meghatározta a vendéglátóhelyeken tartható rendezvények módját, gyakoriságát, és előírta azok előzetes bejelentési kötelezettségét. Ennek alapján – például – lakodalmat vagy egyéb zenés, műsoros estet csak akkor rendezhetnek egy vendéglátóhelyen, ha annak 50 méteres körzetében élők több mint a fele írásban hozzájárul a rendelettől eltérő nyitva tartáshoz. A hozzájárulás esetén az engedélyt a polgármester adja ki, és a rendezvényt a rendőrségen is be kell jelenteni.

A képviselő-testület figyelembe vette, hogy a Kenderesen működő vendéglátóhelyek közül két melegkonyhás egység a 4-es számú főút mellett üzemel, és ezek elsősorban az úton lévőket szolgálják ki étellel. Így rájuk változatlanul a kereskedelemről szóló általános jogszabályok vonatkoznak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!