Hírek

2008.11.25. 15:09

Pénzt akartak váltani, így fosztották ki a nénit

Egy bereti idős nőnél két férfi fel akarta váltatni hamis húszezer forintos bankjegyét, majd kifosztotta az asszonyt - közölte a rendőrség az MTI-vel kedden.

BAMA

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa közölte: a 73 éves nőhöz azzal az ürüggyel csöngetett be a két, számára ismeretlen férfi, hogy a szomszéd küldte őket, mondván, ő majd ketté tudja váltani a náluk lévő húszezrest.

Az asszony azonban kitessékelte őket a lakásból, mivel gyanússá váltak számára. Meg akarta kérdezni a szomszédját, igaz-e a történet, de eközben nyitva hagyta lakása ajtaját. Mire visszaért, több mint kétszázezer forintjától és egymillió forint értékű takarékbetétkönyvétől fosztották meg. Az elkövetők a húszezrest az asztalon hagyták, arról a rendőrségi eljárás során derült ki, hogy hamis - fűzte hozzá.

Az encsi rendőrkapitányság lopás és pénzhamisítás bűntettének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!