Hírek

2008.11.20. 15:44

Ötven fős nyomozócsoport vizsgálja a romák elleni támadásokat

Ötven fős nyomozócsoport vizsgálja a kizárólag romák sérelmére elkövetett idei mintegy másfél tucatnyi támadást, de eddig értékelhető, konkrét adat és gyanúsított nincs az ügyben – jelentette be Házi István, az országos rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese.

mti

A vezérőrnagy közölte: idén 14 fegyveres és Molotov-koktélos, valamint két kézigránátos támadás történt az országban a romák sérelmére, de az ügyek - az eddigi adatok szerint - csak a hasonló elkövetési módszer miatt hozhatók összefüggésbe egymással. A nagycsécsi és a pécsi, halálos áldozatokat követelő támadás nyomravezetőjének 10-10 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a rendőrség, de bejelentés, konkrét értékelhető adat a  két ügyben nem érkezett.

Az országos rendőrfőkapitány által felállított, a Nemzeti  Nyomozó Iroda által irányított nyomozócsoport csütörtök délután számol be Bencze Józsefnek a nyomozások eddigi eredményeiről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!