Hírek

2008.11.10. 13:54

Ötpárti a dolgozószobában

Ötpárti megbeszélésre hívta a miniszterelnök a parlamenti pártok elnökeit dolgozószobájába, az interpellációk utáni szünetben, a nacionalizmus elleni közös fellépés érdekében.

mti

Gyurcsány Ferenc hétfőn az Országgyűlésben napirend előtti felszólalásában azt mondta: közösen meg kell beszélni, hogyan  kezeljék a magyar-szlovák viszonyban keletkezett feszültségeket. A kormányfő szerint először a parlamenti pártoknak kell megbeszélniük,  hogy mi a teendő, majd azt követően lehet a szlovák partnerhez  fordulni.

„Cselekedni közösen és együtt, és ha eldöntöttük, mit csinálunk, akkor mindegyikünk teszi a maga dolgát, én is, önök is, mert  szenvedélyesen könnyű cselekedni, de a szenvedély mellé most közös  nemzeti bölcsesség és felelősség is kell” - fogalmazott a  miniszterelnök. Hozzátette: „miközben cselekszünk, itthon is vitatkoznunk kell, jól cselekszünk, vagy sem”.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!