Hírek

2008.11.30. 19:08

Ötezer emberrel végeztek volna

Lemondott a Mumbaiban történt terrorcselekményekért erkölcsi felelősséget vállaló indiai belügyminiszter, Sivradzs Patil. Egyelőre nem tudni, hogy Manmohan Szingh miniszterelnök elfogadta-e a lemondását.

W. A.

Eközben újabb adatok láttak napvilágot az indiai terrortámadásokban meghalt áldozatok számát illetően. Kiderült, hogy a Tádzs Mahal hotelben talált áldozatok közül többet kétszer számoltak, ezért a legutóbbi hírek szerint 174 halálos, és 239 sebesült áldozata van a cselekményeknek. Az indiai hatóságok szerint a pakisztáni terroristák ötezer emberrel végeztek volna. Ezt az egyetlen elfogott pakisztáni merénylőnek a szavaira alapozzák. A tizenkét terrorista közül, akik sakkban tartottak tíz épületet, tizenegyen szintén életüket vesztették a kommandósok támadásai közben. A túszejtők semmilyen követelést nem fogalmaztak meg a túszok életéért cserébe.

A kommandóscsoportot vezető szakember szerint a terroristák komoly fizikai és technikai felkészítést kaptak. A támadók közül egyébként ketten a Tádzs Mahal vendégei voltak, egyikük pedig a szálló séfjeként dolgozott ott. Bár a szálló vezetősége tudott a terrorfenyegetettségről, a korábban bevezetett szigorúbb biztonsági intézkedéseket éppen a támadások előtt enyhítették. A szálló vezetője szerint azonban a terroristákat úgy sem lehetett volna megakadályozni.

A krikettcsapat nem megy Pakisztánba

Egyelőre nem kommentálta az indiai kormány azt a döntését, amely szerint nem engedélyezi a nemzeti krikett válogatottnak, hogy Pakisztánba utazzon a jövő év elejére tervezett játéksorozatra. Az eddig érvényben lévő tűzszüneti megállapodás továbbra is érvényben van a két ország között, a terrortámadások vizsgálatának lezárultáig azonban a krikettjátékosok otthon maradnak.

W. A. A krikettcsapat nem megy Pakisztánba Egyelőre nem kommentálta az indiai kormány azt a döntését, amely szerint nem engedélyezi a nemzeti krikett válogatottnak, hogy Pakisztánba utazzon a jövő év elejére tervezett játéksorozatra. Az eddig érvényben lévő tűzszüneti megállapodás továbbra is érvényben van a két ország között, a terrortámadások vizsgálatának lezárultáig azonban a krikettjátékosok otthon maradnak.

Mumbai -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!